„Saulės žiedas“ pripažintas geriausiu 2023 m. festivaliu

TARPTAUTINIS FOLKLORO KONKURSAS-FESTIVALIS „SAULĖS ŽIEDAS”

      Šiauliuose rengiamas tarptautinis folkloro konkursas-festivalis „Saulės žiedas“ sulaukė aukšto tarptautinio įvertinimo – P. Korėjoje vykstančiame tarptautinės šokių festivalių federacijos FIDAF generaliniame kongrese, kur kasmet apžvelgiami ir susumuojami praėjusių metų rezultatai, kartu su dviem Lenkijos ir Filipinų tarptautiniais festivaliais pelnė geriausio 2023 metų festivalio vardą.
      Tokį aukštą apdovanojimą ir tarptautinį pripažinimą asociacijos „Baltų centras“ Šiauliuose rengiamas tarptautinis folkloro konkursas-festivalis nusipelnė už aukštą meninį lygį, gerus dalyvių atsiliepimus ir puikią festivalio organizaciją.
      Tarptautinė šokių festivalių federacija FIDAF, į kurią „Saulės žiedo“ festivalis buvo priimtas 2014 metais, šiuo metu vienija įvairius festivalius net 86 šalyse ir yra didžiausia tarptautinė festivalių organizacija pasaulyje, o tarptautinio folkloro konkurso-festivalio „Saulės žiedas“ direktorius Zenonas Ripinskis yra išrinktas į FIDAF vykdomąjį komitetą. Pasak Z. Ripinskio, šis aukštas mūsų Lietuvoje rengiamo festivalio įvertinimas pelnytas didelio ir nuoseklaus viso organizatorių kolektyvo dėka. Z. Ripinskis: „Pelnyti geriausio metų festivalio apdovanojimą yra ne taip lengva, nes pasaulyje kasmet vyksta labai daug įvairių festivalių, turinčių senas tradicijas. Šiemet geriausio metų festivalio titului buvo nominuoti 11 pasaulio festivaliai, tačiau tik keturiems iš jų atiteko garbingas apdovanojimas. Džiugu, jog mūsų, šiauliečių, rengiamas „Saulės žiedas“ yra vienas iš jų! Smagu, kad vis daugiau užsienio šalių atlikėjų atranda mūsų šalį, Šiaulius. Prie to, be abejonės, dar labiau prisidės ir garbingas apdovanojimas, kuris pirmą kartą pervežamas į Lietuvą“.
      Jubiliejinis dvidešimtmetį minintis X tarptautinis folkloro konkursas-festivalis „Saulės žiedas“ vyks 2025 metais liepos 1–7 dienomis Šiauliuose. Numatoma, jog jame dalyvaus folkloro atlikėjai ir profesionalūs kolektyvai iš 10–15 šalių bei per 400 atlikėjų iš Lietuvos.
      Sveikinu visą „Saulės žiedo“ organizatorių komandą su puikiu apdovanojimu!